Speciale Smart & Fitweekstart op 4 juni

04-06-2018
Vandaag hebben wij op school de week feestelijk geopend!

Beste kinderen, beste ouder(s)/verzorger(s).

Het is al geen verrassing meer. Een pannaveldje op het schoolplein. Donderdag na school zijn de 1e kinderen al gespot!

Na de verhuizing van de fietsenstalling en het openstellen van de groenstrook om school is deze aanschaf de volgende stap in de metamorfose van schoolplein naar speelplaats. De leerlingenraad heeft hierin een belangrijke rol gespeeld en zal dit ook volgend schooljaar hebben.

Dit schooljaar hebben we in relatieve stilte deelgenomen aan het project de Gezonde School met het thema 'Bewegen en Sport'.

Els heeft hierin de 'kar' getrokken door het beleid op gebied van bewegen en sport aan te passen, extra sportmaterialen in samenwerking met Swentibold en Ecsplore in te huren voor de lessen bewegingsonderwijs, de begeleiding uit te voeren van het ergotherapieproject 'beweeg me te leren' waarbij leerlingen van de groepen 1 t/m 4 dagelijks opdrachten op gebied van rekenen, spelling en taal (passend binnen het groepsaanbod) combineren met bewegen op het in de hal aangebrachte beweegparcours (geleid door studente ergotherapie) om tot slot het vignet behorende bij dit thema aan te vragen. Als afronding van dit project is met de ontvangen subsidie het pannaveldje gekocht. Een mooi resultaat van een jaar noeste arbeid.

Dit pannaveldje wordt a.s. maandag 4 juni om 08.30 uur officieel geopend door de, nu nog demissionair wethouder Sport Ruud Guyt en wethouder Pieter Meekels. Ook zullen zij het bordje De Gezonde School onthullen waarmee aangetoond wordt dat we voldaan hebben aan de gestelde criteria voor het themacertificaat 'Bewegen en Sport'.

Aansluitend zullen zij een 1e bidon vullen vanuit een gloednieuw watertappunt in school waarmee we het startsein geven om volgend schooljaar te gaan werken aan het nieuwe thema van de Gezonde school namelijk 'Voeding'. Gewoon water is een 1e levensbehoefte en gezonder om te drinken dan alle frisdrankjes. Alle kinderen ontvangen een EIGEN bidon die ze naar behoefte mogen vullen met helder kraanwater. Nadere afspraken hierover volgen maandag via Isy.

Tot slot zullen de wethouders ook het startsein geven voor de Smart & Fitweek die op maandag start. Traditiegetrouw start deze met 'the daily Mile'. Elke ochtend komende week gaan alle kinderen om half negen éérst rondjes rennen om de school (groepen 1 t/m 4) en door de wijk rondom de school (groepen 5 t/m 8). De begeleiding van deze 'daily Mile' en de Smart & Fitweek zal in handen liggen van de medewerkers van Ecsplore.

Wilt u even blijven kijken? Geen probleem! U bent welkom.

Kijkje op de site de gezonde school? https://www.gezondeschool.nl/

Met vriendelijke groeten,

Door John Schulpen