Prominente plek voor wissel van De Wissel2-11-2017

02-11-2017
Bericht van de gemeente Sittard-Geleen

Al tientallen jaren lag een echte spoorwissel op de speelplaats van Openbare Basisschool de Wissel in Born. Sinds 1 november heeft die wissel feitelijk de naamgever van de school een prominente plek gekregen op het plein aan de Jan van Salmstraat, voor de school. De wethouders Pieter Meekels en Leon Geilen waren bij de onthulling aanwezig.

Met het plaatsen van de wissel op het plein wordt de herinrichting van het gebied afgesloten. De afgelopen tijd is in nauw overleg met en op vraag van de omwonenden het plein veranderd waardoor het aantrekkelijker is voor de jongere jeugd om er te verblijven en het gebied minder aantrekkelijk is geworden voor de oudere jeugd om er rond te hangen.

Bij de plaatsing van de wissel op het plein buiten het hek van de speelplaats was de leerlingenraad van basisschool De Wissel nauw betrokken. Vandaar dat zij, nadat de spoorwissel op zijn plek lag, de schop ter hand namen en de aanplant voor hun rekening namen.

Voor foto's zie onderstaande link.

Door John Schulpen